• I.C. Frimu Nr. 1, 507170
    L. Calnicului, Brasov, Romania
  • +40 268 515 111
    office@stelcoro.ro
cnc-image
cnc-image
Deși oțelul este unul dintre cele mai flexibile și versatile materiale pe care l-a dezvoltat vreodată omenirea, acesta poate rugini.

În prezent, un procent de 100% din deșeurile din oțel, poate fi reciclat. Oțelul poate fi prelucrat, tăiat, îndoit, turnat, sudat, însă înainte de toate, oțelul trebuie protejat. Cea mai bună metodă de protejare constă în adăugarea de crom-nichel, formând astfel oțelul inoxidabil. Însă acești aditivi sunt scumpi, oțelul inoxidabil fiind de 3 până la 5 ori mai scump decât oțelul. O altă abordare în vederea protejării oțelului este galvanizarea la cald, dar această metodă poate fi de asemenea costisitoare, întrucât zincul reprezintă un alt metal nu atât de larg răspândit ca zăcământ.
O abordare mult mai economică ce conferă în același timp și o finisare plăcută a suprafeței este vopsirea de pulberi.

VOPSIREA CU PULBERI

Vopsirea cu pulberi reprezintă o modalitate de acoperire cu strat fluid sub formă de pulbere uscată. Spre deosebire de vopsirea convențională cu lichid care se realizează cu solvenți volatili, vopsirea cu pulberi se aplică în câmp electrostatic, după care are loc întărirea (prin polimerizare) sub efectul căldurii. Pulberea poate fi poliester sau epoxi. Vopsirea cu pulberi se utilizează de obicei pentru a aplica un strat dur, care este mai rezistent decât vopseaua convențională.
Vopsirea cu pulberi nu are la bază o componentă lichidă, deci stratul aplicat va fi unul subțire, în general de 40 micrometri. Astfel, stratul de vopsea cu pulberi este mult mai subțire decât vopseau lichidă convențională și nu curge, de aceea vopsirea cu pulberi are avantajul că lasă diferențe minime între suprafața orizontală vopsită și suprafața verticală vopsită. În plus, prin acest proces de acoperire cu pulberi se emit compuși organici volatili (VOC) nesemnificativi, întrucât vopseaua cu pulberi nu are în componența sa un fluid care să se evapore.
1. Vopseaua cu pulberi nu conține solvenți, deci emite compuși organici volatili (VOC) puțini sau deloc în atmosferă, prin urmare nu reprezintă un pericol pentru mediul înconjurător sau pentru oameni.
2. Stratul de acoperire obținut, utilizând metoda de vopsire cu pulberi, este mult mai subțire decât în cazul vopsirii convenționale cu lichide, nu curge și nici nu picură.
3. În general, articolele vopsite cu pulberi prezintă mai puține diferențe la suprafață în comparație cu articolele vopsite cu lichide, mai ales între suprafața orizontală vopsită și suprafața verticală vopsită.
4. Timpul de întărire este mai redus la vopsirea cu pulberi față de vopsirea cu lichide.
5. Putem manipula piese cu lungime de 5 m, lățime de 2 m și cu înălțime de 2,8 m
6. Putem efectua operațiunea de vopsire în două straturi, dacă este necesar, adică un material abraziv care se aplică direct pe suprafață, care poate fi considerat în același timp un pre-tratament. Grosimea obținută este de 80 µm.

Fabrica și Sediul Principal

  • I.C. Frimu nr.1, 507071, Lunca Câlnicului, Brașov, România
  • 0040 268 515 111
  • office@stelcoro.ro
Call Now Button