• I.C. Frimu Nr. 1, 507170
    L. Calnicului, Brasov, Romania
  • +40 268 515 111
    office@stelcoro.ro
manufacture-image

Pe durata acestor ani de experiență în prelucrarea metalelor, ne-am dezvoltat abilități speciale de înțelegere și anticipare a comportamentului oțelului la îndoire și în timpul și după operațiunea de sudură. Aceste competențe nu se pot dobândi peste noapte; este vorba mai degrabă, de un drum lung și sinuos de învățare continuă, care face posibilă realizarea acestor operațiuni.

Sudura este o metodă a procesului de fabricație, prin care se imbina metale, utilizând electricitatea, pentru a crea suficientă căldură încât să topească metalul și să se realizeze îmbinarea atunci când are loc răcirea. Toate acestea pot avea loc într-o fracțiune de secundă, întrucât arcul electric este mutat de-a lungul pieselor care trebuie sudate una de alta. Deși sună foarte simplu, sudura este o meserie grea. Sudorul, nu numai că trebuie să suporte căldura și metalul topit care proiecteaza scântei în toate părțile, dar este și nevoit să manipuleze structuri grele, să poziționeze piese cu mare precizie pe dispozitivul de ghidare sau de fixare, să sudeze corect și să aleagă și ritmul corect de sudat.

O sudură corespunzătoare este executată cu un aparat de sudură de mărime corectă și cu ajutări corespunzătoare. Echipamentul nostru de sudură din dotare Lincoln Pulse MIG poate fi perfect ajustat utilizând un soft electronic, prin intermediul căruia sudorul poate seta în detaliu parametrii de sudură.

După operațiunea de sudură, o structură poate fi îndoită, urmare a deformării interne care este generată pe durata încălzirii și a efectului de scurtare care are loc ulterior în zona de sudură. Astfel, confecționerul trebuie să aducă structura la forma dorită, utilizând cricuri hidraulice. Iată o nouă aptitudine care se dobândește doar prin experiență, întrucât nici un manual tehnic nu poate învăța un începător din sectorul industrial despre această tehnică.

Fabrica și Sediul Principal

  • I.C. Frimu nr.1, 507071, Lunca Câlnicului, Brașov, România
  • 0040 268 515 111
  • office@stelcoro.ro
Call Now Button